bu keki halenze nin bloğumda gördüğüm andan beri yapmak istiyodum.tadı güzeldi ama ben kalıptan çıkarma işinde acemilik yaşadım.. buzdolabından çıkarttıktan sonra oda ısısında en az bir saat bekletin.. ondan sonra kalıptan çıkartmaya çalışın.... tarifi aynen aktarıyorum..
Malzemesi
Krem kısmı için:
Yarım kg süt
4 yumurta
100 gr. toz şeker
1 paket vanilya
Kek için:
120 gr Süt
3 yumurta
200 gr toz şeker
200 gr un
1 kabartma tozu
1 vanilya
40 gr kakao
120 ml ayçiçek yağı
Karamel için:
160 gr toz şeker
Hazırlanışı:
Ortası delik kek kalıbını sıvıyağla yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Karameli hazırlamak için 160 gr tozşekerini bir tavaya alın Eriyip rengi değişinceye kadar orta ateşte pişirin. Ortası delik kek kalıbının tabanına erimiş şekeri dökün.
Krem malzemelerinden süt,vanilya ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı karamelin üzerine dökün.
Kek malzemelerinden yumurta ve şekeri köpükleşinceye kadar çırpın.Süt, ayçiçek yağı ve vanilyayı ekleyin, Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Hamuru kalıptaki sıvı karışımın üzerine aktarın.
Fırın tepsisini taşmayacak şekilde suyla doldurun, Kek kalıbını tepsiye yerleştirip 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 12 saat bekletin. Keki kalıptan çıkarmadan önce içi sıcak su dolu tepside 1-2 dakika bekletip ters çevirin.
Not: Bu tarifteki krem karamel ve kek hamuru ilginçtir ki birbirine karışmıyor. Döktüğünüz kek hamuru yukarı çıkıyor.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Elifcim
Dönmene çok sevindim
Ellerine sağlık Ben bu keki denemek isteyip deneyemeyenlerdenim:)
Yorum Gönder