19 Haziran 2008 Perşembe

PAPA



Artvin yöresine ait bir yemek çeşidi

kavrulmuş buğday öğütülür,un haline getirilir.

bu güzel yemeğimizi bu undan yaparız, genelde lohusa hanımların yanına gelenlere ikram edilir.lohusaya da bol bol yedirilir çünkü süt yapma özelliği varmış.bebek görmeye gelenlere papa yedirilmeden gönderilmez.

tencereye soğuk suyu koyarız ve kaşıkla göz kararınca papa ununu veririz tuzunu da katarız ve kaynayana kadar karıştırırız.kaynayınca zaten kalınlaşıyo.

ve resimde görüldüğü gibi ortasına tereyağı koyarız.genelde tereyağını eritip ve birzda yağı yakıp öyle koyuyolar ama ben eritmeden koydum ,böylede oluyor,o zaten kendi sıcaklığıyla eriyor.

ve yanında yoğurtla ikram edilir.

14 yorum:

sadiye dedi ki...

MERHABA
bunu ilk kez duydum. birşey hoşuma gitti demek süt yapıyor anneye yedirilirince. bizdede süt yapması için bulgur pilavı ve pekmezli yumurta verilir :) ellerine sağlık sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Elifcim çok farklı bir tarif bu ilk defa duyuyorum,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Elficiğim, ilk kez duydum ben de..

yemeğin ortsındaki tereyağ mum gibi durmuş. veya benim hayalgücüm mum gibi gördü :))

Pek güzel ellerinize sağlık.

www.misssgibi.com

made in funda dedi ki...

değişikmiş.ilk kez duydum.sağolasın canım tanıttığın için..

fatosun mutfagından... dedi ki...

elifcimmm ellerine sağlık hayatım sevgiler..hayırlı cumalar

Leyla Poyraz dedi ki...

Elifcim..
anneannemler,buğdayı tandırın üzerine büyükçe bir leğen yerleştirirler ve buğdayı kavururlar.sonra değirmene gönderir un haline getirirler.ismi ise KAVUT,tur
Bizde bunun tatlısı yapılır.Bayburt yöresine aittir. tatlının adı KAVUT HAŞLAMA..
Birdeee ben buğday kavrulduğu zaman yedim inanılmaz lezzetli..canım seninde ellerine sağlık.çok güzel olmuş..görüşmek üzere..kolaylıklar diliyorum..

Adsız dedi ki...

Elifcim bende ilk defa duydum bu yemegi...ellerine sağlık çok nefis görünüyor doğrusu...

Adsız dedi ki...

Bazen ne diyorum biliyormusun iyiki bloglarımız var yoksa ben bu tarifi nerden ögrenecektim...:))
değişik tarifleri yapmak hoşuma gidiyor bu tarifinide yapacagım....
ellerine sağlık...

Damak Tadı dedi ki...

Trabzon'da da yaparlar ama nişasta ile pişiriler ve üzerine erimiş tereyağı döküp yerler..Sizin yaptığınız biraz farklı..Ellerine sağlık canım..

Sevgilerle...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ilk defa duyuyorum,değişik bir lezzet nefis görünüyor ellerine sağlık canım..sevgiler

yaban mersini dedi ki...

NE İLGİNÇ İSİMLİ BİR YEMEK...BAŞLIĞI GÖRÜP GELDİM AMA BÖYLEBİR YEMEK BEKLEMİYORDUM HİÇ.SLMLAR.

sadiye dedi ki...

inan fotografta çektim ama muz reçeli o kadar kötüydiki resmini koymadım hoş bir görüntü değildi :)

sadiye dedi ki...

günaydın canım

sadiye dedi ki...

geçmiş olsun canım
bekle iyleş
birlikte yapar yeriz
okeyyy

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails