18 Nisan 2009 Cumartesi

PEKMEZLİ PASTA


annemi ,babamı ve iki yengemi umreye uğurladık....şuan kutsal topraklarda ibadetlerini yapıyorlar. allah kabul etsin. gitmek isteyen herkese allah oraları nasip etsin. en kısa zamanda bizleri de inşallah..



yine kibele sofrasından bir tarif, cevizli sucuğu çok severim. adını duyunca hemen denedim.. tam bana göre bir tatlı oldu.cevizli sucuğu andıran bir tadı var... bundan sonra sık sık yaparım artık..ilk denemem olduğu için benimki daha cıvık oldu. birdahakıne suyu daha dikkatli dökmeliyim...



Malzemeler:
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker -
1,5 su bardağı pekmez
5,5 su bardağı kadar su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi iri kıyılmış
1 paket bisküvi- 26 adet potibor biskuvi kullandım




Yapılışı:
1- Nişasta, tozşeker, pekmez ve bir bardak suyu tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak tam koyulaşmadan pişirin ve hemen kalan suyu ve tarçını ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar pişiririn. Ocaktan alın ılımaya bırakın




2- Bisküvileri elinizle ufalayın. ılıyan tatlıya fındık içi ve bisküvileri ekleyin ve karıştırın




3- Bir kek kalıbı veya dikdörtgen bir kabın içine streç folyoyla ( kenarlarından sarkacak şekile) kaplayın ve pekmezli tatlıyı dökün. Buzdolabında en az 6 saat kadar bekletin. servis tabağına ters çevirin.

5 yorum:

nil-nennenmutfakta dedi ki...

mutlaka denemeliyim :))Ellerine sağlık harika görünüyor.

Papatya Prenses dedi ki...

Denemeye değer görünüyor:)

Ellerine sağlık canım..

Gidenler hayırlısıyla dönerler inşallah. Rabbim kabul etsin..

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))

Leyla Poyraz dedi ki...

Ailenizin umre ziyaretini Rabbim kabul etsin inşallah..
tarif ise çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..Rabbim sana hamileliğinde kolaylıklar versin canım..SEVGİLER..

Adsız dedi ki...

BİSKİVİLERİN İKİ ÇEŞİDİDE KULANIYOR MU?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails