29 Ağustos 2008 Cuma

erişte ve silor

ERİŞTE:Aslında herkes erişteyi daha farklı bilir. bu erişte başka erişte. daha ince kesilir ve bu şekerle yenir.. yani bir çeşit tatlıdır.
su ,un ve tu ilavesiyle hamur yoğrulur.hamurdan küçük bezeler yapılır ve hamur oklava ile açılır. ve sac üstünde çok az pişirilir.

pişirilen yufka resimde görüldüğü gibi çok ince kesilir


bu da aynı hamurdan silor kesimi. silorlar kesilince tepsiye dizilir ve fırında hafif kavrulur.










kesilen eriştelerde fırın tepsisine konur ve kavrulur.. kavrulan erişte ve siloru saklayıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz
eriştenin yapımı şöyle :
erişteler bir kaba konur
ayrı bir yerde biraz sıvıyağ kızdırılır. bi yerde de su ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtılır ve eriştelerin üzerine dökülür.üzerine kapak örtüp fazla suyu akıttırılır.kapak açılıp eriştenin üstüne bolca şeker serpilir.şekerin üstüne de kızdırdığımız yağ gezdirilir. servise hazırdır...

silorun tarifi daha sonra..........


1 yorum:

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

şekerli olan kısım yani erişte çok farklı bir lezzet..tatlıyı çok sevdiğim için kesin bunuda çok severim..ama yapmak galiba biraz marifet ve zaman istiyo..yapanların ellerine sağlık.
bu arada bi hemşehrimi daha buldum:)..benimde annem şileli ..yazları ve bayramları genelde orda geçiririz..hiç bıkmadan gittiğim bir yer doğası harika..

sevgilerimle cnm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails