20 Şubat 2009 Cuma

LİMONLU PARFE



4 yumurta akı
1,5 bardak şeker
2 poşet krem şanti
1 bardak süt
1 çay bardağı damla çikolata
2 limon
1 paket pötibör bisküvi
50 gr margarin
süslemek için
pişmaniye
rondodan çekilmiş biskrem dark veya antep fıstığı tozu
4 yumurtanın akını şekerle iyice çırpıyoruz. bembeyaz krem şanti kıvamına gelene dek çırpma işlemine devam ediyoruz
krem şantileri bir bardak sütle çırpıyoruz içine 2 limonun kabuklarını rendeleyip suyunuda sıkıyoruz. damla çikolatarıda ekliyoruz
yumurta aklarını da bu karışıma ekleyip iyice malzemeleri birbirine yediriyoruz
ayrı bir yerde pötibör bisküvileri elimizle kırıp margarinle kavuruyoruz.. mis gibi kavrulmuş bisküvi kokusunu almalıyız..........
bisküviler soğuyunca rondodan geçiriyoruz.
borcamın altına bisküvileri yayıyoruz .üstüne de kremamızı yayıp buzluğa kaldırıyoruz. en az bir gece bekletiyoruz..
servis etmeden 0n dakika önce buzluktan çıkartıyoruz..dilimleyip.. dilimlerin üzerine pişmaniye ve rondoda çektiğimiz kakaolu biskremlerle servis yapıyoruz. tabi kakaolu biskrem yerine fıstık tozu vs.. kullanabiliriz..............
AFİYET OLSUN


2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

O DİLİMLERİN ÜZERİNDEKİ PİŞMANİYELER BENİ BİTİRDİ YAHU:)
ELLERİNE SAĞLIK CANIMM..

DUSBAHCESI dedi ki...

Pismaniye guzel olmus:) guzel bir fikir. Hollandadan selamlar. Bloguma beklerim;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails