26 Mart 2008 Çarşamba

zeynep azra

BUGÜN KIZIMDAN BAHSETMEK İSTİYORUM BİRAZ
Onun doğumuyla değişen güzelleşen hayatımın en değerli varlığı
4 ocak 2004 pazar günü geldi hayatımıza. beklediğimiz günden erken gelmişti ama iyikide gelmişti meğer ne büyük sabırsızlıkla bekliyomuşuz onu. Babası zeynep istedi adını bende azra istedim ve zeynep azra oldu.

Daha hayatının ikinci gününde bizi çok korkuttu. doktor 'bebeğin göbeği enfeksiyon kapmış, taburcu olamazsınız' dediğinde çektiğim acıyı anlatamam.antibiyotık tedavisine başlandı. benim daha iki günlük minicik yavrumu alıp alıp iğneye götürüyolardı dayanamıyodum . bide doğumun verdiği psikolojiyle iyice dağıtmıştım kendimi. ömrümden ömür gidiyodu sanki. her gün hastaneden ne zaman çıkcaz diye bekliyodum o 5 gün sanki bana 5 ay gibi gelmişti. en sonunda kocamıda ikna ettim ve imza atıp hastaneden çıkmaya karar verdik. eve iğneci getirttik ve kalan iğnelerini evde yaptırdık. ama pazartesi günü kızımın bir tahlilinın sonucu vardı. zor bekledik onu. ya enfeksiyon kana bulaşmış olsaydı napardık. ama beklediğimiz gibi oldu ve iyileşmişti kızım . artık sağlıklıydı.


40 gün ,1 ay, iki ay ne güzel geçiyodu kızımızla günlerimiz. 3 kişilik minik bir aile olmuştuk.kızımızın büyüdüğünü görmek bize mutluluk veriyodu. aslında sıkıntılarda çekmedik değil.daha evliliğimiz rayına oturmamışken evlat sahibi olmuştuk.ama eşimle her şeyin üstesinden geldik. kızımızla beraber bizde büyüdük. düşünsenize 1. evlilik yıldönümümüzde kızımız 3 aylıktı.

iki aylıkken rutin kontrollerinin birinde doktorumuz kalça çıkıklığından şüphelendi. eşimle napıcamızı şaşırdık. hemen ultrasyon istedi doktor.çektirdik. 'evet' dedi 'kalçasında kı bir kemik gelişememiş. ama erken anlaşıldığı için geçer' dedi ve korse gibi demirli bişey aldırdı bize. iki ay hiç çıkmadan onunla yaşadı kızım. sonra 8. ayına kadar ara ara taktık. ve allahımıza şükür hiç bişeyi kalmadı. kemik zamanla gelişti . kızımın yürümesinde bi aksama falan yok . rabbim kimseye vermesin.

13 aylıkken yürüdü kızım . yurudukten 15 gün sonra yanı 13 buçuk aylıkken dişi çıktı.

şimdi tek derdi makyaj. ve süslenmek. çantasız asla dışarı çıkmaz.barbileri çok sever. etek giymeyi çok sever. çantasında hep ruju tarağı parfümü ojesi mutlaka vardır. hee bide aynası.

resim yapmayı ve o resimler boyamayı çok seviyo. yumurcak tv en büyük zevki. çok enteresan ama 'son mohikan'en sevdiği çizgi film.peynir ,süt, muz,yoğurt bunları pek sevmez. ama ayrana bayılır.bir an önce büyümek istiyo.büyüyünce kuaför olmak istiyor.

bide geçen yıl sadece kontrol amaçlı götürdüğüm göz doktorunda kızımızın gözünde hipermetrop ve astigmat olduğunu öğrendik. gözlük verdi doktor. .gözlükleri hiç takmak istemiyo . güzelliğini bozuyomuş. babasında da bende de gözlük var . 'ırsi olabilir' dedi doktor.zaten dün akşam bize ' biz gözlük ailesiyiz'dedi.
SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM KIZIM

8 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım mahsallah çok seker çok tatlı kızın var masallah. allah bagışlasın canım kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Cok seker masallah, Allah bagislasin.

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

ne şeker şey, allah bağışlasın maşallah:) emel

Feyza Fidan dedi ki...

Elifcim, Allah bağışlasın Zeynep Azra yı..Çok tatlı maşallah :)) Zeynepte benim kızım Sare gibi kokoş desene :))) Zamane gençlik çok feciiii :)))) Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin evlatlarımıza, nice mürüvetlerini görelim inşallah,
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Zeynep Azrayı çok sevdik annesi...))
çok tatlı maşallah yanaklarından kocaman öptük....
sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Allah bağışlasın kızınızı,güzel günler sizinle birlikte olsun.


Benim kızım da 10 gündür gözlük kullanmaya başladı.Astigmat ve hipermetrop çıktı,ben de gözlük kullanıyorum ve bize de ırsi olabileceğini söyledi doktur.


Çok üzüldüm ilk duyduğumda,yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum.Ama kızım çok sevindi,gözlük kullanmak hoşuna gidiyor.Şimdilik düzenli kullanıyor,inşallah sonra da devam eder.

sevgiler...

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Çok tatlı maşallah, sağlıklı ve mutlu bir ömürü olur inşallah...

Adsız dedi ki...

canım benim ay maaşallah.şimdikiler doktorayı da tamamlayıp öyle geliyorlar.inşallah şimdi hiç bi sıkıntı yoktur.kötü günler geçirmişsiniz.okurken üzüldüm.inşAllah bahı çok güzel olur.istediği herşeye hayırlısı ile kavuşur.mutluluğunuz daim olsun.gözlük ailesi demek:)aziz nesinin dediği gibi şimdiki çocuklar bir harika:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails