

- 4yumurta(akları sarısından ayrılmış)
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2/3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma toz
ÇİKOLATALI KAPLAMA İÇİN
- 3 su bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı kakao
- 90 gram margarin(küp küp kesilmiş)
- 3/4 su bardağı kaynar su
- 1 çorba kaşığı nescafe
- 2-3 su bardağı hindistan cevizi rendesi
ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtalım.20x30 cm çapındaki bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayalım.
yumurta aklarını bir kapta kar haline gelene kadar çırpalım.şekeri azar azar ilave edip her eklemeden sonra çırpalım.karışım koyu bir kıvam alana dek çırpmaya devam edelim.yumurta sarılarını ilave edelim. malzemeler bütünleşene dek çırpalımkakao ,un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
karışımı önceden hazırladığımız tepsiye yayarak 20 dakika kadar pişirelim.çıkardıktan sonra keki tepside 5 dakka bekletelim. sonra 3 cm lik kareler halind ekeselim
pudra şekeri ve kakaoyu karıştıralım.margarini su ve nescafeti ekleyerek yumuşayana dek karıştıralım. (eğer kaynar su margarinleri eritmediyse benim gibi 2-3 dakıka fırın da tutarsanız erirler.)
hindistan cevizini büyük bir kaba koyupkekleri önce kakaolu karışıma sonra hindistan cevizine bulayalımkekleri fırın ızgarasının üzerine koyalım ve çikolatayı katılaşmaya bırakalım.

4 yorum:
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.
Sevgiler...
Kekin bu sekline bayiliyorum. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Aaaa bu tarifn olduğu dergi bende de var, ben de sürekli denemk istedim ama birtürlü fırsat olmadı, hazır güzel olduğunu söyleyen biri varken ben de daha fazla ertelemeyeyim, ellerinize sağlık, harika görünüyorlar.
Bu arada ben de yeni bir blogcuyum, sizleri de bloguma beklerim.
http://perisofrasi.blogspot.com
Kekler mini mini çok şirin:). Çikolata ve hindistancevizi birleşimi nasıl da muhteşem bir tattır...
Ellerine sağlık canım.
Sevgileeer:).
aslı
Yorum Gönder