28 Mayıs 2008 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ


İLK DEFA KENDİM ÇİLEK REÇELİ YAPTIM. HEP ANNEM YAPARDI AMA BU SENE BEN KENDİM YAPIP ÖĞRENMEK İSTEDİM.

aslında hiç te zor değilmiş. çilekleri ayıklayıp yıkadım ve tencereye koydum. üstlerini kapatacak kadar şeker döktüm . ve bir gün buzdolabında tencerenin ağzı kapalı olarak sakladım. sonra tencereyi ateşe koydum ve zaten o kendi kendine pişti. piştiğini anlayınca limon suyu sıktım bir kaşık kadar.. ve kapattım altını..

eğer bir daha yaparsam hiç karıştırmam çünkü karıştırdığım için köpükler üstünde kalmadı ve içine karıştılar. .üstünde kalmış olsalardı pişince alırdım onları.

ama herşeye rağmen muhteşem oldu bence. ilk denemem rağmen.

şimdi bu reçeli lama nın annemim yemekleri etkinliğine gönderiyorum. nede olsa reçel yapmak anne işidir.

1 yorum:

sadiye dedi ki...

senin anlattığın şekilde bizde yaparız reçeli. bir tencere dolusu yaptım ilk kez annemin eli olmadan :( iki kavanoz yaptım enfes oldu. herkes çok beğendi. yalnız nedense bir kavanozu dolaba koymaya götürürken cam kavanozun dibi kendini bıraktı ve reçel yere :( eline sağlık. reçel gerçekten anlattığın şekil yapılırsa harika oluyor tavsiye ediyorum bende

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails