malzemeler
kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
ıslatmak için
2 tatlı kaşığı kahve
1 fincan sıcak su
süslemek için
kakao ve dekor şekeri
Hazırlanışı
1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.
tarif yemekname dergisinin editörü devletşaha ait..
6 yorum:
tiramisumu varmış burda koştum geldim ellerine sağlık nefis görünüyor
uzun zamandır böyle yapmadım hep kedidili bisküvi ile olanınından yapıyorum bu aralar
sıcacık sevgiler cnm
Uzun zamandır yapmıyordum tiramusu,hatırlamak iyi oldu:)
Ellerine sağlık komşucum:) hayırlı iftarlar...
Nefis görünüyor, ellerine saglik canim.
Hayirli ramazanlar.
Güzel yorumunuz için öncelikle teşekkürler...Her zaman güzel yorumlarınızı beklerim...Lahana salatasını sormuşsunuz. Muhakkak ama muhakkak deneyin derim...Severek tüketeceğinize ve yakınlarınızın gözde salatası olacağına garanti veririm..Deneyerek sonucu bildirirseniz sevinirim...
Bu arada tiramusu harika görünüyor bende çok severim ellerinize emeğinize sağlık...Hayırlı iftarlar dilerim...
Sevgiler...
canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık ıyı hafta sonları sevgılerımle..
uzun zamandır yapmıyorum ama pişmanım:)..yinede ramazan bitse sanırım iyi olacak...çok severek yediğim bir pasta.ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder