3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2 kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
şerbet:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
limonun dörtte biri
önce şerbeti yapalım ve soğumaya bırakalım
hindistan cevizi ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu elde edelim.bir fırın tepsisini yağlayalım ve hamurumuzu yağlanmış tepsiye dökelim. ve 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim
fırından çıkarınca soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve üstünü kapatıp tatlının şerbeti çekmesini bekleyelim.
tatlımız soğuyunca ve şerbeti çekince bardakla yuvarlaklar kesip çıkaralım(ben kalıpla yaptım).çıkardığımız kalıplardan arda kalan tatlıya hindistan ceviz ve kakaoyu ekleyelim ve karıştıralım.. ve bu kakaolu karışımı tatlıların üstüne kaşıkla yayalım..
üstünü de dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..kremşanti,antep fıstığı,fındık,ceviz.....vs..ben vişne koydum...
ramazanda misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi verdim.. deneyin pişman olmazsınız..
bu tatlıyı sevilin düzenlediği İFTAR BEREKETİ etkinliğine gönderiyorum.
7 yorum:
selam..revaniyi zaten çok severim.bu şekli ile dahada nefis olmuş.elinize saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net
ellerine sağlık canımcım..nefis olmuş..neden hala içerik takibi almıyor bilemiyorum..acaba saat ayarın istanbul olarak ayarlı değil olabilir mi
canım çok guzel görunuyor ellerine sağlık hayırlı ramazanlar..
ellerinize saglik, harika görünüyor
çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.
ELİFCİM DÜN BANA BIRAKTIGIN MSJ ALDIM FAKAT SİTE ADINI YAZMADIGINDAN ULAŞAMAMIŞTIM ŞİMDİ ALIYORUM TARİFİNİ TATLIM TEŞEKKÜR EDERİM ELLERİNE SAGLIK
eLLerine saqLık abLacımm.. mükemmeLdi tatLıLarın.. yaptıqın her yemeqin her tatLının tadına hayran kaLıyorum zaten :) :) eLLerine saqLık (:
$eydaa..
Yorum Gönder